شهید حسن حسنزاده
دیدهبان
فرزند: مرتضی
متولد: 1343 آدرگان (از توابع مبارکه)
محل شهادت: فاو (تک عراق)
تاریخ شهادت: 27/1/1367
محل خاکسپاری: مبارکه ـ ایمانشهر
تشکیل کتابخانه روستایشان آدرگان به عهده جهادسازندگی بود، حسن مدتی را در این زمینه با جهاد همکاری نمود و مسئولیت کتابخانه را به عهده گرفت. دوران دبیرستان اهتمام زیادی به برپایی نمازجماعت در مدرسه داشت. علاوه بر کمک به پدر در کشاورزی، به افراد بیبضاعت نیز در این امر یاری میرساند. تیرماه سال 63، دوم دبیرستان بود که راهی جبهه شد و پس از طی دورهای آموزشی در یکی از گردانهای پیاده لشکر 8 نجفاشرف مشغول خدمت شد، که حدود یک سال طول کشید. سپس در سال 65 به جمع غواصان لشکر، پیوست. در تیرماه 66 پس از اعزام دوباره به لشکر وارد دیدهبانی توپخانه شد و پس از طی کردن یک دوه تخصصی در خط پدافندی فاو، راهی منطقه عملیاتی والفجر10(حلبچه) شد و به عنوان دیدهبان، فعالیت چشمگیری از خود نشان داد. در همین عملیات بود که بر اثر بمباران شیمیایی مجروح شد. برادرش میگوید: " در عملیات والفجر10 مجروح شیمیایی شد؛ از بیمارستان به خانه آمده بود، اما دوست نداشت حتی پدر و مادر متوجه این موضوع شوند. حالش خوب نبود و گاهی از بینی او خون میآمد، هرچه به او اصرار کردم بیا برویم بیمارستان بستری شو، میگفت: نه، الان جبهه به نیرو نیاز دارد و باید بروم."
حسن در آخرین دیدارش، در جمع دوستانش گفته بود: " من آخرین شهید آدرگان هستم." هنوز بهبودی حسن کامل نشده بود که عراق حملات خود را جهت باز پسگیری فاو شروع کرد. در آخرین روز خدمت سربازیاش بود که برای دفع تک دشمن در خود احساس مسئولیت کرد و راهی منطقه فاو شد. در حین دیدهبانی مجدداً توسط گازهای شیمیایی دشمن به شدت مصدوم شد و به وصل الهی رسید.
درباره این سایت